kolmapäev, märts 5

plaanide tegemine

Nii, Mutukad pakivad oma viimaseid asju kokku ja kohe asume teele. Mõtlesin, et kasutan veel viimast korda Petsi mugavat internetiühendust.
Pikkade ja tuliste arutelude käigus sai paika pandud esialgne liikumisplaan. Põhiline vaidlus käis teemal, et kumba pidi me maakerale tiiru peale teeme.
Et kas tiirutada maakera liikumise suunas või vastupidi. Romantilisem osa mutukatest väitis, et oleks ju ilus liikuda päikese tõusule vastu (ehk siis maakera tiirlemise suunas). See omavat lausa sümboolset tähendust ja pürgimist helgema tuleviku poole.
Praktilisema mõtlemisega vastasleer jällegi leidis, et mõistlik oleks liikuda maakera liikumise vastas suunas. Nii olevat maakera ümbermõõt näiliselt väiksem ja seega lühem maa kõndida. Seletus kõlas järgnevalt: Iga sammuga, mis sa astud, liigub maakera sulle vastu ja seega astud sa iga kord natuke kaugemale. Seega tuleb kokkuvõttes teha vähem samme.
Romantilisem pool üritas vastu väita, et vastupidi, maakeraga pärisuunas liigeldes jõuab kiiremini edasi, sest rändurite liikumiskiirusele lisanduvat siis ka maakera liikumiskiirus.
Praktilisemad mutukad vaidlseid vastu, et kiirus on suhteline nähtus ja sõltub suuresti taustsüsteemist. Aga ei tasu võtta suuremat taustsüsteemi kui see, mis reaalselt midagi mõjutab. Ja et see kui kiirelt me universumis liigume ei loe matka mõttes mitte kui midagi ning õigem on ikkagi liikuda vastu maakera pöörlemise suunda.
Romantilisem osa mutukatest jälle väitis, et just tuleks vaadata laiemast vaatenurgast, sest olevat me ju üks universumiga, mitte eraldiseisev üksus.
See vaidlus kestis edasi ja edasi, minu vaesed kõrvad väsisid ära ja ma läksin pugesin põhku. Hommikul kui ärkasin vaidlesid mutukad endiselt. Et nad ka ühist seisukohta ei suuda võtta.

Otsustasin ainuisikuliselt, et hakkame liikuma lääne poole. Minu poolest jäägu maakera või seisma, aga ma olen alati tahtnud Pariisis käia. Ja eks pärast siis näeb, kuhu edasi.

Nii, näikse, et mutukad on oma asjad vahepeal enamvähem kokku saanud ja läheme ongi aeg lahkumiseks. Plaanime hääletada ja mandrile pääseda. Edasi võtaks suuna Tartu peale. Käiks veel Hakut vaatamas ja kontrolliks kuidas poheemmutukad, end üleval pidanud on. Ja siis Lätti!

Kommentaare ei ole:

 
eXTReMe Tracker